Amit költözésnél tudni érdemes!

A költöztetést úgy tudjuk a lehető legrövidebb idő alatt, (hogy Önnek a leggazdaságosabb legyen) és arra garanciát vállalva elvégezni, ha megfogadnak tőlem egy-két hasznos tanácsot:

Elsősorban, ha forgalmas helyre megyünk költöztetni, kérem foglaljanak nekünk egy teherautónyi helyet a bejárathoz a lehető legközelebb, akár húzzanak ki egy szalagot, írják ki rá, hogy „KÖLTÖZTETÉS”, vagy/és álljanak oda saját autójukkal stb…

Ha emeletes házba megyünk költöztetni, érdemes értesíteni az ott lakókat a költöztetés napjáról, írják ki mikor megyünk, és kérjék meg a lakótársakat, hogy a lépcsőfordulókban elhelyezett nagyobb tárgyakat, növényeket, amik korlátoznak minket a szabad mozgásban, arra az időre vigyék be a lakásukba.

Ha van a lépcsőházban lift, akkor érdemes előre leszögezni, megbeszélni, hogy használhatjuk-e, ne akkor értesüljön a költöztetésről a házmester, mert lehet éppen arra a napra tervezték az amúgy használható teherlift éves karbantartási munkáit és leállítják a liftet. (volt már rá példa)

Az elszállításra váró dolgokat érdemes az érkezésünk előtt becsomagolni, igaz autóinkban vannak szivacsok, levegős fóliák stb., de ennek ellenére a dobozokba, erős zsákokba, csomagolt dolgokat könnyebb megfogni, szállítani. A nylontáska általában nem alkalmas teher szállítására. A zsákokba, ha lehet ruhaneműk, takarók puha dolgok, míg a dobozokba könyvek, dísztárgyak, konyhai eszközök, edények kerüljenek, amire érdemes ráírni, mit tartalmaz, és törékeny-e, mert ha igen nem pakolunk rá egyéb nehéz dobozokat.

Az elszállításra váró bútorokat érdemes teljesen kipakolni, szétszerelni, falról leszerelni, az ajtókat leragasztani, ezzel is sok időt tudunk megtakarítani. Amennyiben a pakolást, bútor szétszerelést nem tudják megoldani, mi szívesen segítünk, de kérem ezt előre jelezzék, hogy fel tudjunk készülni a megfelelő szerszámokkal. Lapra szerelt, illetve korábban a lakásban összeszerelt bútorokat valószínűleg egybe a méreténél fogva, valamint instabilitása miatt csak szétszerelve fogjuk tudni elszállítani.

Amennyiben a sok emelet miatt, illetve a ház kialakítása miatt sok időt vesz igénybe az utcán álló autónk és a lakás közötti távolság megtétele, így célszerű egy ismerőst, családtagot megbízni az autón lévő értékek őrzésével.

 

Vélemény, hozzászólás?